Koulutuksia


LOL-Koulutuspäivä

SLO ry:n  järjestää vuosittain valtakunnallisen LOL-koulutuspäivän. Syksyn 2021 koulutuspäivästä lisätietoja päivitetään sivuille piakkoin.

Oivallus-seminaari 6.10.2021

Metkan vuosittainen maksuton mediakasvatusseminaari järjestetään jälleen lokakuussa, keskustakirjasto Oodissa sekä striimattuna netissä. Teemana Tulevaisuuden lukutaidot – yhdessä ymmärrystä etsimässä.

Ilmoittautuminen 18.8. alkaen

Oivallus-seminaari 6.10.2021 – Mediakasvatuskeskus Metka (mediametka.fi)

EDutu!-webinaari Kokemuksellisesti oppien, tekemällä tehden


Kevään viimeisessä EDutu!-webinaarissa pureudutaan taito- ja taideaineisiin. Aihepiiriin johdattaa käsityökasvatuksen professori Eila Lindfors, joka painottaa tekemällä oppimista.

– Useiden eri aistien hyödyntämiseen perustuva oppiminen, kehollinen kognitio, on enemmän kuin mitä teorian kautta voi oppia, Lindfors sanoo.

Lue lisää: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/kasvatustieteiden-tiedekunta/alumneille/kuullaan-ja-kuunnellaan


Käsityökiertue 2021


Käsityökiertue 2021 syventää osaamista, muuttaa mielikuvia ja uudistaa käsityönopetusta. Koulutus on maksuton. Koulutukseen mahtuu 60 henkilöä/ kaupunki. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin 60, osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tampere 20.-21.8.2021 Tammerkosken lukio (täynnä)

Joensuu 10.-11.9.2021 (paikka vahvistetaan myöhemmin)

Oulu 19.-20.11.2021 (paikka vahvistetaan myöhemmin)

Ensimmäisenä päivänä syvennytään ideoinnin ja suunnittelun sekä käsityöprosessin arvioinnin problematiikkaan. Toisena päivänä työskennellään käytännön läheisemmin erilaisissa työpajoissa.

Käsityökiertue 2021 | Tekstiiliopettajaliitto TOL ry


Alkuopetuksen Opettajain Liitto ry:n järjestämät kesäkurssit 


Kurssit pidetään tänä kesänä 2.-6.8.2021 VERKKOKURSSEINA

Tarjolla esim. Välineitä toiminnalliseen englannin opettamiseen, Ukulele monipuolisena säestyssoittimena jne. Lisätietoja kursseista ja ilmoittautuminen www.alkuopetus.mycashflow.fi


Syksyn LUMATIKKA-kurssit


Tervetuloa LUMATIKKA-täydennyskoulutukseen kehittämään matematiikan opetustasi! Maksuton verkkokoulutus on suunnattu opettajille varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Räätälöi itsellesi sopiva kurssikokonaisuus yhden ja 15 opintopisteen välillä. Keskeisiä teemoja ovat innostava matematiikan opetus mm. toiminnallisuuden ja kielentämisen keinoin.

Syksyn verkko-opinnot alkavat 30.8. ja päättyvät 28.11. Kursseilla edetään yhteisessä, mutta joustavassa aikataulussa, jolloin saat opiskeluun tukea kouluttajilta ja kollegoilta ympäri Suomen.

Lue lisää koulutuksesta (https://lumatikka.luma.fi/ilmoittautuminen/)  ja ilmoittaudu (https://lumatikka.luma.fi/ilmoittautuminen/#syksy21)  23.8. mennessä.


WWF - Me aarteenvartijat-koulutus

Opetushallituksen kustantama maksuton täydennyskoulutus, laajuus 2 opintopistettä, veso-kelpoinen.

Me aarteenvartijat – luonnon monimuotoisuus opetuksessa – WWF


Teknologiateollisuuden Tämä toimii! -koulutuskiertue

Ekaluokanopettajille koulutus sekä uudet seitsemän jakson oppimiskokonaisuuden materiaalit ja aivan ilmaiseksi! www.tamatoimii.fi


JoMa-koulutusohjelma

Maksuton täydennyskoulutusohjelma Joustavaan Matematiikkaan (JoMa). Tutkimusperustainen ja ammatillista kehittymistä syventävä koulutus.  JoMa-koulutusohjelma | JoMa - Joustavaan Matematiikkaan (flexibility.fi)