Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Liity jäseneksi ->

Joulukuussa liittyminen 0€ (jäsenliittymislomakkeella)!

Suomen Luokanopettajat ry on luokanopettajien ja alakoulujen rehtoreiden valtakunnallinen yhdistys. Se on Suomen suurin pedagoginen opettajajärjestö, joka toimii hyvässä yhteistyössä Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n kanssa. Luokanopettajia on kaikkiaan noin 16 000.

Suomen Luokanopettajat ry on luokanopettajien oma järjestö, joka huolehtii siitä, että luokanopettajuus säilyy ja kehittyy! Meitä kuunnellaan, kun tehdään koulutuspoliittisia suunnitelmia. Edustajamme ovat mukana pedagogiikan kehittämisessä.

Alakoulu on koko perusopetuksen ja yleissivistävän opetuksen kivijalka. Ja luokanopettaja on se, joka parhaiten tuntee ja tietää alakoulun arjen ja tarpeet.

Suomen Luokanopettajat ry tekee työtä luokanopettajuuden ja luokanopettajien hyväksi!

Jäsenmaksut joulukuussa 0€!

  • Vuosimaksu 60 €
  • Eläkeläinen, opiskelija, perhevapaa, työtön 10 €
  • Osa-aikaeläkeläinen 30 €
  • Vuorotteluvapaa eli jos jäsen on vuorotteluvapaalla vuoden aikana,
    niin jäsenmaksu on 40 €
  • Pariskuntien (samassa osoitteessa asuvien jäsenten vuosimaksu 60 € + 35 € = 95 €

-Vuosittainen jäsenmaksu lähetetään jäsenille tammikuussa.

-Jäsenyydestä eroamiseen ei riitä jäsenmaksun maksamatta jättäminen, vaan jäsenyys tulee irtisanoa vapaamuotoisesti sähköpostitse jasenposti[at]suomenluokanopettajat.fi osoitteeseen.

Jäsenedut

-Saat Luokanopettajalehden kotiisi neljä kertaa vuodessa
-Tuet järjestömme olemassoloa
-Olet mukana vaikuttamassa luokanopettajuuteen ja sen säilymiseen
-Saat viestikanavan, jonka kautta sinunkin äänesi siirtyy erilaisille foorumeille

-Muita jäsenetuja saat, kun rekisteröidyt jäsenedut.fi palveluun! Lue lisää jäsenetu.fi palvelusta!

Historiaa ja nykyaikaa!

On vuosi 1893. Suomen kansakoulunopettaja- ja naisopettajayhdistys (Myöhemmin SOL)
perustetaan. Vuonna 1971 perustetaan Opettajien Yhteistyöjärjestö OYJ. Perustajina SOL, oppikoulunopettajain Keskusjärjestö OK ja Työväenopistojen johtajien yhdistys.

Kun koittaa vuosi 1973, SOL ja OK ja Finlands allmänna svenska folkskollärare- och lärarinneförening (nyk. FSL) perustavat yhteisen edunvalvontajärjestön, Opettajien Ammattijärjestö OAJ:n.

Vuonna 1976 OAJ saa edunvalvontaoikeudet perustajajärjestöiltään, kuten Luokanopettajilta ja keskusjärjestöksi valitaan AKAVA. Samalla muodostetaan POE eli pedagogisten opettajajärjestöjen edustajisto, johon Suomen luokanopettajat ry kuuluu ja jonka varapuheenjohtajuus on tällä hetkellä meillä.

Suomen Luokanopettajat ry (aikaisemmin Luokanopettajaliitto ry) sai muotonsa vuonna 1975 edellä mainittujen järjestöuudistusten yhteydessä.

Moni luokanopettaja ja uskoakseni myös aineenopettaja on sitä mieltä, että meillä on nykyisellään vähän monimutkainen järjestörakenne. Etenkin meidän luokanopettajien tilanne on mielenkiintoinen, kun esimerkiksi kaksoiskelpoisuuksien kautta meille on tarjolla useampi järjestö, joiden jäseniksi meitä toivotaan. Ja jokainen järjestö tarvitsee jäsenmaksurahaa toimintansa pyörittämiseen ja hyvää jäsenmäärä vaikutusvaltansa säilyttämiseksi.

Ymmärrän, että tässä tilanteessa kysytään, että eikö riitä, jos olen OAJ:n jäsen ja jolle olemme antaneet luokanopettajien edunvalvontaoikeudet.

Peruskoulussa ja lukiossa työskenteleviä opettajaryhmiä on yli kolmekymmentä! Me luokanopettajat olemme yksi ryhmä. Opettajaryhmä, joka hoitaa yhdeksästä peruskouluvuodesta kuusi. Luokanopettajia on yli 16 000! Olemme suurin opettajaryhmä. Ajatelkaa, jos saisimme kaikki luokanopettajat Suomen Luokanopettajat ry:n jäseniksi. Miettikää, mikä joukkovoima meillä olisi! Kun ollaan säätämässä vaikkapa uutta perusopetuslain pykälää, joka meistä ei ole ollenkaan toimiva, niin Suomen Luokanopettajat ry:n edustajat marssisivat ministeriöön ja sanoisivat, että ”ei sovi meille!” Tai palkkaneuvottelujen ohjausta: ”Kunnioitamme yhteistyötä, mutta me 16 000 Suomen Luokanopettajat ry:n jäsentä emme sulata tätä opetusvelvollisuusmäärää!”

Tuossa tilanteessa myös jäsenmaksutuotot mahdollistaisivat meille päätoimisia työntekijöitä, jotka ehtisivät tekemään yhteistyötä eri järjestöjen ja tahojen kanssa, perehtymään asioihin paremmin, lobbaamaan ja vaikuttamaan enemmän kuin nykyisin.

Tunnustetaan väriä! Ollaan ylpeitä ammatistamme ja kehitetään sitä yhdessä myös järjestöjen kautta! Ja kun se nyt vaan on ainoa tie palvelussuhteen ehtojemme parantamiseksi.


Marko Jokinen
Puheenjohtaja