Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Vuoden luokanopettaja

Haluamme palkita vuosittain yhden hyvää luokanopettajan työtä tekevän luokanopettajan.

Tiedämme, että ei ole vain yhtä ainoaa oikeaa ja hyvää tapaa hoitaa vaativa luokanopettajan tehtävä. Kaikki Suomen luokanopettajat ansaitsevat kiitoksen, mutta valitettavasti voimme nostaa vain yhden kerrallaan esille.

Tärkeää on se, että me luokanopettajat jaksamme tehdä tätä työtä ja tehdä sitä hyvin, jotta saamme lapsille annettua hyvät työkalut elinikäisen oppimisen polun alussa. Tekemällä työmme hyvin ja kehittämällä itseämme ja koko luokanopettajuutta varmistamme, että luokanopettajan työn arvostus säilyy ja kehittyy.

Valitsemalla vuoden luokanopettajan, olemme myös halunneet nostaa luokanopettajan työn merkityksen esille suurelle yleisölle. Vaikka ammatti on tuttu, niin siihen sisältyy paljon sellaisia tekijöitä ja vaativuutta, mitä ”asiakkaamme” eivät tiedä!

Kaikki tilaisuudet, joihin vuoden luokanopettaja kutsutaan, lisää vaikuttamismahdollisuuksia luokanopettajan ammatin ja työolojen kehittymiselle.

Vuoden luokanopettajaksi esitetyn opettajan tulee olla:

  • SLO:n jäsen
  • Toimii luokanopettajana
  • Kehittää luokanopettajuutta
  • Toimii opettajien eettisten ohjeiden mukaisesti
  • On valmis esiintymään julkisuudessa
  • Sitoutuu Suomen Luokanopettajat ry:n tavoitteisiin.


Oivallinen

Pedagogi,

Empaattinen,

Taitavasti

Toimiva,

Ajantasalla

Ja

Aktiivinen

Valintamenettely

  1. Esityksen Vuoden Luokanopettajaksi voi tehdä esimerkiksi piiriyhdistys tai muu paikallinen opettajayhdistys, työyhteisö tai työnantaja.
  2. Ehdotukset pätevine perusteluineen tulee palauttaa Suomen Luokanopettajat ry:n toimistoon sähköpostitse osoitteeseen toimisto[at]suomenluokanopettajat.fi.
  3. Suomen Luokanopettajat ry:n hallitus valitsee esityksistä Vuoden Luokanopettajan ja valinta julkistetaan yleensä maaliskuussa vatakunnallisen luokanopettajien koulutuspäivän yhteydessä.
Vuonna 2019 esitykset tulee toimittaa 6.2. klo 16.00 mennessä.
Vuonna 2019 valinta julkistetaan Oulussa LOL19 tapahtumassa 16.3.2019

Vuoden 2018 luokanopettaja Sari Salo, Alajärvi

Vuoden 2018 luokanopettaja on kehittänyt jatkuvasti omaa työtään ja antanut lukuisia ideoitaan myös muiden opettajien käyttöön.

Hänen luokassaan ei istuta pakolla ja koko aikaa pulpetissa, vaan jokaiseen koulupäivään sisältyy tekemällä oppimista, liikettä, leikkiä ja naurua.
Opetusvälineistö vaihtelee hernepussista uusimman digitekniikan hyödyntämiseen.

” Kun kiinnostun jostain asiasta, olen valmis kääntämään kivet ja kannot ympäri oppiakseni lisää. Joskus tosin pitää ensin painia omia asenteitaan vastaan. ”

” Rakastan lapsia ja työtäni. Lapset ovat minun voimavarani ja heidän kanssaan haluan jatkossakin työskennellä.”

Opetustyön lisäksi Sari on kouluttanut opettajia opetuksen toiminnallistamiseen ja digitekniikan käyttöön Tampereella ja Seinäjoella. Ja pitänyt useita luentoja näistä aiheista.

Vuoden 2018 luokanopettaja sanoo, että asenne ratkaisee. Hän toteaakin, että ” Kun tekee paljon työtä sellaisen asian eteen, joka ei kiinnosta, voi syntyä stressiä. Mutta jos asia on itselle tärkeä, sitä sanotaan intohimoksi. ”
– Näitä intohimon kohteita alajärveläisellä luokanopettajalla on useita, mm. liikunnasta ja puutarhanhoidosta digitaalisuuteen.

Oppilaat: "Meidän luokassa on parasta se, ettei me vaan koko ajan istuta ja tehdä tehtäviä, vaan me leikimme Sarin keksimiä leikkejä ja opimme niistä. Sari on hauska, huumorintajuinen, liikunnallinen ja kekseliäs. Meidän luokan yhteishenki on ihan paras."

Vuoden luokanopettajat 1999-

1999 Pekka Leinonen, Kauniainen

2000 Vesa Purokuru, Jyväskylä
2001 Seppo Heinonen, Nurmo
2002 Riitta Cederqvist, Lahti
2003 Anna-Maija Risku, Jyväskylä
2004 Sirpa Wass, Espoo
2005 Riitta Moilanen, Oulu
2006 Reima Viitala, Multia
2007 Elina Hiidenpalo, Helsinki
2008 Jaana Lemminkäinen, Lahti
2009 Aila Keturi, Vantaa
2010 Elina Romppainen, Raahe
2011 Sirpa Tikkala, Kiiminki
2012 Harri Sandborg, Ähtäri
2013 Kai-Ari Lundell, Vantaa
2014 Kari Keitaanniemi, Kaasmarkku
2015 Katja Järvinen, Lahti
2016 Maarit Korhonen, Turku
2017 Mervi Berg, Pielavesi
2018 Sari Salo, Alajärvi